Cei mai buni sportivi Hunedoreni 2014

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Hunedoara a făcut public clasamentul celor mai buni sportivi în 2014

CEI MAI BUNI SPORTIVI HUNEDORENI IN ANUL 2014 - DJST HD

1. Cea mai bună sportivă hunedoreană în 2014 a fost desemnată Andreea Eugenia MUNTEANU (foto), Senioară, CNS CETATE DEVA, Gimnastică artistică. Andreea Munteanu este antrenată de Adela Popa şi Ioan Coroiu. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică Nanning, China; Campioană Europeană cu echipa la Campionatul European de Gimnastică Artistică, Sofia, Bulgaria; Medaliată cu aur la concursurile internaționale de gimnastică artistică de la Avoine, Franţași Esolo, Italia; Dublă Campioană națională la bârnă și cu echipa; Vicecampioană națională la sol.

2. Pe locul doi în clasamentul sportivilor se află Alina Ștefania STĂNILĂ, Senioară, CNS CETATE DEVA, Gimnastică artistică. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică Nanning, China; Campioană Europeană cu echipa la Campionatul European de Gimnastică Artistică, Sofia, Bulgaria; Medaliată cu aur la concursul internațional de gimnastică artistică de la Avoine, Franţa; Campioană națională cu echipa, vicecampioană națională la individual compus și medaliată cu bronz la sol și sărituri.

3. Pe a treia poziţie se află Anamaria Daniela OCOLIȘAN, Senioară, CNS CETATE DEVA, Gimnastică artistică.Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică Nanning, China; Campioană Europeană cu echipa la Campionatul European de Gimnastică Artistică, Sofia, Bulgaria; Campioană națională cu echipa și medaliată cu bronz la sărituri și paralele.

4. Poziţia a patra este ocupată de o junioară, Laura JURCA, CNS CETATE DEVA, Gimnastică artistică. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Vicecampioană Europeană la individual compus, medaliată cu bronz la echipe și sărituri la Campionatul European de Junioare Gimnastică Artistică, Sofia, Bulgaria; Locul IV la sărituri și sol la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanning, China; Medaliată cu argint – echipe și sol, bronz – sărituri la concursul internațional de gimnastică artistică de la Esolo, Italia; Medaliată cu aur – echipe și bronz – individual compus la concursul internațional de gimnastică artistică de la Avoine, Franţa.

5. Pe poziţia a cincea se află tot o gimnastă, Andreea Maria IRIDON, Junioară, CNS CETATE DEVA, Gimnastică artistică. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Vicecampioană Europeană la bârnă și sol, medaliată cu bronz la echipe la Campionatul European de Junioare Gimnastică Artistică, Sofia, Bulgaria; Medaliată cu argint – echipe și bronz – bârnă la concursul internațional de gimnastică artistică de la Esolo, Italia; Medaliată cu aur la echipe și individual compus la concursul internațional de gimnastică artistică de la Avoine, Franţa; Vicecampioană națională la paralele și medaliată cu bronz la individual compus și bârnă.

6. Locul 6 este ocupat de Oana NICOLAESCU, Junioară, SCM DEVA, Judo, antrenor: Ramona ENACHE. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul VII (asimilat VI) la Campionatul Mondial de Judo, Juniori U21, Fort Lauderdale, SUA;Medaliată cu aur la Cupa Europeană de Judo Juniori de laLignano, Italia; Locul V (asimilat IV) la Cupa Europei de Judo Juniori de la Praga, Cehia;Locul VII (asimilat VI) La Cupa Europei de Judo Juniori de la Paks, Ungaria;Medaliată cu Bronz la Campionatele Naționale de Judo Juniori.

7. Poziţia a şaptea este opcupată de atleta Florentina Costina MARINCU, Junioară, CNS CETATE DEVA, Atletism, antrenor: Nicolae ALEXE. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Medaliată cu argint la Grand Prix-ul de la Praga, Cehia; Medaliată cu argint și bronz la Campionatele Internaționale de la Cluj, România; Campioană și vicecampioană națională de seniori la viteză și lungime; Campioană și vicecampioană națională de tineret la viteză și lungime; Dublă campioană națională de juniori la viteză și lungime.

8. Pe locul 8 se află Sorin DOBONDI, Junior, CSS HUNEDOARA, Box, antrenor: Ilie CAPTARI. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul V la Campionatele Europene de Tineret de la Zagreb, Croaţia;Medaliat cu aur la Cupa României de Tineret.

9. Locul 9 este ocupat de Andrei Răzvan DELIU, Junior, SCM DEVA, Atletism, antrenor: Florin BUCUR. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Locul IV la Campionatul Balcanic de Atletism Seniori, Pitești, România;Medaliat cu argint la Campionatele Internaţionale de Atletism, Cluj Napoca, România; Campion Național de Seniori, sală și aer liber; Campion Național de Tineret, sală și aer liber.

10. Pe locul 10 se află Alexandru Sorin BĂDEAȚĂ, Junior, CSS HUNEDOARA, Natație, antrenor: Anca BĂJAN.Principalele rezultate sportive în anul 2014: Campion național de seniori la 400m mixt și medaliat cu bronz la 200 m mixt – Bazin de 25 m; Campion național de seniori la 400m mixt și medaliat cu bronz la 200 Bazin de 25 m; Vicecampion național la 400 m mixt și medaliat cu bronz la 200 mixt Bazin olimpic; Campion național de juniori 400m mixt, vicecampion național la 200m spate, 200m mixt, 50m spate, 100m mixt și medaliat cu bronz la 100m spate – Bazin 25m; Campion național de juniori la 400m mixt, 200m mixt, vicecampion național la 100 și 200m spate – Bazin olimpic.

11. Pe poziţia 11 intră în topul celor mai buni sportivi hunedoreni Simona BĂNCILĂ, Senioară, SCM DEVA, Tir cu Arcul, antrenor: Viorel HABIAN. Principalele rezultate sportive în anul 2014: Campioană Națională Outdoor, individual și cu echipa;Vicecampioană Națională Indoor;Medaliată cu Aur la Cupa României – seniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *