Deschiderea Anului Cercetășesc 2019 – 2020

La sfârșitul lunii septembrie 2019, 300 de cercetași ieșeni (lupișori, temerari, exploratori și lideri) și aspiranți la cercetășie au organizat Festivitatea de Deschidere a Anului Cercetășesc 2019-2020 la Dealul Releu Bucium.

Cercetașii fac parte din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local „Aproape de Oameni” Iași – A.D.O., Centrul Local „Constantin Theodor Sapatino” Iași, Centrul Local “George Călinescu” Iași, Centrul Local „Sf. Anton” Iași, Centrul Local „Sf. Dumitru” Valea Lupului.

Deschiderea Anului Cercetăşesc a marcat începerea activităţilor anuale în rândul cercetașilor din centrele local şi a fost momentul ideal pentru aspiranţii la cercetășie care doreau să cunoască mai multe informații despre scout.

În cadrul festivității a fost cântat IMNUL CERCETAȘILOR, au fost primiți noii cercetași în ramura de vârstă specifică și s-au desfășurat ateliere în pădure.

Cercetăşia este o mişcare internaţională – fiind cunoscută ca o formă de educaţie pentru viaţă, atingându-şi obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială şi spirituală a tinerilor prin metoda scout. Există organizaţii scout în peste 216 de ţări şi teritorii, numărând peste 28 de milioane de cercetaşi în întreaga lume.

Fondatorul mişcări cercetășești este Lordul Baden Powell, născut la Londra pe 22 februarie 1857.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *