Vom avea, din nou, Salonul Hunedorean al Cărții

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hu­nedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­dețean Hunedoara și în parteneriat cu Com­plexul Deva Mall, organizează, în perioada 13 – 16 octombrie 2021, cea de-a XXI-a ediție a Salonului Hunedorean al Cărții, eveniment cultural devenit tradițional, foarte apreciat de iubitorii de carte din Deva și din județul Hunedoara.

Peste 90 de edituri
„Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 1000 și 2000, intrarea fiind gratuită. Salonul Hunedorean al Cărții este evenimentul cul­tural pe care Biblioteca Județeană îl pre­gă­tește din timp, cu mult profesionalism, cu drag și respect față de cititorii fideli, față de toți pr­i­e­tenii cărții, față de oaspeții noștri: scriitori, edi­turi, librari”, susține Sebastian Bara (foto), managerul bibliotecii județene.
Ca și în anii precedenți, și la această ediție vom avea o participare numeroasă, con­cre­ti­zată în cele pes­te 90 de edituri din țară și din județ.
Din țară vor fi prezente următoarele edituri: din Alba Iulia,Aeternitas, din Baia Mare, Proe­ma, din Bra­șov, Adevăr Divin, Arco Iris, Okian, din Brăila, Torent Press, din Bu­curești, Aca­de­mia Română-Institutul Na­țio­nal pentru Studiul Totalitarismului, Alcor Edim­pex S.R.L., Alias Publishing, All, Amurg Senti­men­tal, Art, Aso­ciația Macedonenilor din Ro­mâ­nia, Astro, Atma Mundi, Atman, Compania Dan Puric, Corint, Corint Junior, Crime Scene Press, Curtea Ve­che Publishing, Dharana, Diana Press, Editura Medicală, Editura Militară, Eikon, Elena Francisc Publishing, Flamingo, For You, Ganesha, In­te­gral, Leda, Livingstone, Meteor Press, MMS, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Orizonturi, Paideia, Prestige, Prior Media Group, RAO, Romhelion, Saeculum IO, Semne-Artemis, Sigma, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclo­pe­dic Books, Vivaldi, Vremea, Zorio, din Cluj-Napoca: Argonaut, Casa Cărții de Știință, Editura Asociației de Științe Cog­nitive din România, Mega, Q-Press, Redacția Tribuna, Risoprint, Societatea Culturală Myrobiblion, Școala Ardeleană, din Drobeta-Turnu Severin: Ștef, din Iași: Doxologia, Polirom, din Pitești: Carminis, Diana, Nomina, No­mi­na­trix, din Sibiu, Agnos, din Târgoviște, Cetatea de Scaun.
Acestora li se alătură edituri din Republica Mol­dova (Cartier) și din Marea Britanie (Bloom­s­bury, Macmillan, MM Publica­tions, Scholastic, Usborne, Vintage).
Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi pre­zente şi vor organiza lansările unor scriitori cu­nos­cuți sau care își vor lansa volumele de de­but. Vor fi prezente următoarele edituri din județ:
– din Deva: Accent Media, Călăuza v.b., Da­nimar, Editura Episcopiei Devei și Hunedoarei, Emia, Karina, Paula, SETRAS, Vultur ZM, din Orăștie: Emma, Vorba, din Petroșani: Tehno-Art; din Simeria: Traian Dorz.

Dialoguri, dialoguri
Așteptat cu nerăbdare de miile de iubitori de lectură care îi vor trece pragul, Salonul Hu­nedorean al Cărții va prilejui întâlnirea cu per­sonalități de marcă ale culturii noastre care își vor lansa cărțile la Deva. De asemenea, edi­turile, distribuitorii de carte, librarii și biblio­tecarii prezenți la Deva vor fi într-un per­ma­nent dialog cu un public avizat, care știe să apre­cieze valoarea unei cărți. Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deși ne aflăm în era Internetului, lectura cărților în format tradițional, pe hârtie, nu și-a spus încă ultimul cuvânt și plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărți nu va dispărea prea curând. Aș­teptăm, prin urmare, același public numeros, de toate vârstele și ocupațiile, iubitorii de carte și de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărții este o mare săr­bătoare a spiritului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *