MEDALIE DE ARGINT LA OLIMPIADA DE INFORMATICĂ A ȚĂRILOR DIN EUROPA CENTRALĂ, PENTRU ALEXANDRU TODORAN, DIN ORĂȘTIE

Alexandru Todoran, elev al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, a obținut medalia de argint la Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală care s-a desfășurat în Croația, în perioada 24 iulie – 30 iulie.

La finalul lunii trecute, în Croația au fost prezenți elevi din țările: Austria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Elveția, Ucraina și țara organizatoare -Croația.

 Din România a participat o echipa formată din patru elevi, dintre care singurul care nu este din municipiul București este elevul orăștian Alexandru Todoran. La sosirea în țară, elevii participanți la această olimpiadă au fost întâmpinați de către ministrul Educației. „Am avut, din nou, marea bucurie de a mă întâlni cu elevii olimpici ai României! Am întâmpinat și felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al țării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croația). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe. Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță: toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Prima Olimpiadă de Informatică a Europei Centrale, în România, în 1994

Un amănunt cel puțin interesant este că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. Este o dovadă că a existat o preocupare specială a școlii românești pentru informatică, dar și că aceasta a fost dublată de viziune. Concursul a ajuns, acum, la aproape 30 de ediții, de-a lungul cărora România a reușit să performeze. „Excelență și performanță, acestea sunt două dintre coordonatele pe care am construit proiectele de legi ale educației și vă asigur că în mandatul meu de ministru excelența și performanța vor fi apreciate și recompensate”, a mai adăugat ministrul Educației.

 Medalie de aur și primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti)

Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache – student masterand la Universitatea din București, fost olimpic (Deputy Leader).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *